TEHNOLOGIE MOBILEYE®

ELBIT - PRODUSE HARDWARE ŞI SOFTWARE

Tehnologie de siguranţă în trafic Mobileye®

Sistem avansat de prevenire a accidentelor

În lume, la fiecare oră se produce un număr infinit de accidente rutiere, anume din acest motiv, Mobileye® oferă soluţii inovaţionale, menite să asigure siguranţa la trafic. Dacă alte companii dezvoltă produse de protecţie în momentul coliziunii, tehnologia noastră este orientată spre sporirea siguranţei şoferului, ajutându-l să evite, în general, coliziunea.

Acest sistem "intuieşte" şi analizează scenarii potenţial periculoase în regim de timp real, avertizând şoferii despre eventualitatea unui pericol iminent, alertându-i din timp ca ei să reacţioneze.

mobileye tehnologie de siguranţă în trafic

Tehnologie de prevenire a coliziunilor Mobileye®

spot de prezentare

Inovaţii de siguranţă

Utilizând o viziune inovatoare de sondare, tehnologii şi algoritmi complecşi, sistemul nostru de prevenire a coliziunilor are menirea de a executa permanent trei sarcini majore:
  • a Urmări permanent condiţiile traficului, care sunt mereu în schimbare;
  • b Interpreta potenţiale situaţii de pericol;
  • c Preveni şoferii despre necesitatea întreprinderii unor acţiuni, pentru a evita coliziuni de accident.

Senzorul sistemului funcţionează asemeni celui "de-al treilea ochi", care urmăreşte şi recunoaşte obiectele pe drum, alte mijloace de transport, bicicliştii sau pietonii şi poate chiar identifica marcajul rutier, precum şi semnele de circulaţie. Aceste abilităţi inteligente permit sistemului nostru nu doar să semnaleze o eventuală situaţie critică, dar şi să identifice tipul situaţiei critice, să lărgească posibilităţile şoferului de a întreprinde acţiuni pentru a evita incidentul.

Mobileye® are menirea trebuie să ia măsuri pentru a preveni accidentul şi cât timp mai are la dispoziţie pentru a face acest lucru. Sistemul Mobileye nu participă la dirijarea activă a automobilului şi nu influenţează sistemele lui scriptice,
cum ar fi frânele sau volanul. Mobileye niciodată nu dormitează, nu-şi sustrage atenţia şi este mereu cu ochii la drum, comunicându-ne despre un potenţial pericol în momentul, când dintr-un motiv sau altul, ne-am sustras atenţia.

Mobileye EyeQ™

Microprocesorul este dotat cu o platformă de calcul de mare putere, capabilă să susţină procesele de calcul la utilizarea intensă a camerei video

EyeQ™ în timp real prelucrează informaţia, care parvine de la cameră, computerul de bord, senzorii automobilului şi calculează permanent potenţialul situaţiilor de pericol. Microprocesorul puternic prelucrează în timp real datele de la cameră şi de la diferiţi senzori ale automobilului, determinând iminenţa unor potenţiale situaţii critice. Camera vede traiectoria de deplasare a automobilului în limitele marcajului şi, în caz de apariţie a unei situaţii de pericol, informează şoferul din timp.

Principala componentă a sistemului este camera digitală de unicat de mărimea unei cutii de chibrituri şi microprocesorul supraputernic. Camera recepționează imaginea drumului şi o transmite în formă numerică la cutia de unicat a procesorului, care în timp real prelucrează informaţia parvenită. Camera şi microprocesorul se instalează sub parbrizul automobilului, lângă retrovizor, astfel încât să nu deranjeze şoferul şi să nu acopere câmpul lui de vedere.

Procesoarele Mobileye EyeQ™ și EyeQ2™ au fost distinse cu diverse premii, fapt, care denotă un pas important în evoluţia tehnologiilor din acest domeniu. Sistemul poate fi instalat la toate tipurile de vehicule, începând de la autoturisme, vehicule de teren, maşini mari de reprezentare, minivan-uri , minibuze şi încheind cu camioane.

Componentele sistemului Mobileye

Componentele sistemului Mobileye®

Bloc de vizualizare cu senzori, instalat pe panoul parbrizului, dotat cu o cameră compactă cu diapazon extins CMOS (HDRC) şi circuit de prelucrare a imaginilor SeeQ2 Mobileye.


Buzer de avertizare sonoră de înaltă calitate.


Display comod cu o bună vizualizare Eye Watch pentru avertizări direcţionate vizual şi măsurare digitală a distanţei şi timpului faţă de autovehiculul care-l precedă, cu posibilitatea setării parametrilor.


Tehnologie Piețe Produse

funcţiile de bază ale sistemului Mobileye®

Recomandat pentru toate tipurile de automobile, camioane, autobuze, vehicule de teren şi alte mijloace de transport.
Eficienţă înaltă: funcţionează pe timp de zi şi noapte, practic, în orice condiţii meteorologice.
Sistemul urmăreşte traiectoria deplasării automobilului dvs. şi vă comunică
despre eventuale accidente în următoarele cazuri:

Avertizare coliziune frontală
Avertizare
coliziune
frontală
Avertizează şoferul din timp despre o eventuală coliziune pe traseu (peste 35 km/h)

Detalii

Avertizare coliziune pieton
Avertizare
coliziune
pieton
Avertizează şoferul despre o eventuală coliziune cu pietonul

Detalii

Avertizare părăsire banda
Avertizare
părăsire
banda
Avertizează şoferul despre părăsirea benzii fără semnalizatoarelor

Detalii

Monitorizare distanţă frontală şi avertizare
Monitorizare distanţă frontală şi avertizare
Ajută şoferului să păstreze distanţa de siguranţă faţă de automobilul ce-l precedă

Detalii

Control inteligent al farurilor
Control inteligent al farurilor
(IHC)
Comută automat la timp faza lungă / faza scurtă a farurilor

Detalii

Recunoaşterea semnelor de circulaţie
Recunoaşterea semnelor de circulaţie
Afişează restricţiile de viteză şi semnele rutiere, care interzic depăşirea în trafic

Detalii

INFORMAŢII DE CONTACT
elbit SRL

Office : str. Gheorghe Asachi, 25/3, Chişinău, Moldova