Avertizare
de depăşire marcaj

ELBIT - PRODUSE HARDWARE ŞI SOFTWARE

Funcţia avertizare de depăşire marcaj (LDW)

Recunoaşterea benzilor de circulaţie

Recunoaşterea benzilor (LDA) determină marcajul rutier şi efectuează evaluarea poziţiei automobilului în limitele benzii de circulaţie. Algoritmii LDA asigură baza pentru susţinerea altor algoritmi ai funcţiilor de bază ale monocamerei Mobileye®, cum ar fi, identificarea automobilului: ea acordă ajutor în căutarea vehiculului, care-l precedă pe banda de circulaţie, cu condiţia că benzile de circulaţie sunt vizibile şi lipsesc impedimente în identificarea lor (umbră, ploaie, zăpadă sau orice alt impediment în cale).
LDA recunoaşte majoritatea benzilor albe, galbene şi albastre ale marcajului rutier. Sistemul Mobileye® recunoaşte marcajul rutier cu o exactitate de 99% (rezultatul a fost obţinut în urma testării transportului). Recunoaşterea diferitor tipuri de marcaj rutier, cum ar fi cea continuă, discontinuă, linia de oprire, marcajele rutiere duble, triple au fost testate cu succes şi lansate în producţie. În plus, LDA recunoaşte marginile nemarcate ale drumurilor, cum ar fi iarba sau prundişul de pe bancheta drumului.
Pentru îndeplinirea cerințelor OEM, sistemul poate furniza informaţii suplimentare despre benzile adiacente de circulaţie pentru a contribui la implementarea strategiei de prevenire a accidentelor. Algoritmul elaborat de asemenea poate interpreta informaţia despre culoarea marcajului rutier (de exemplu, marcajul galben) pentru o mai bună diferenţiere.
Tehnologia LDA a fost testată minuţios în procesul producerii în serie > în Europa, America de Nord, Africa, Orientul Apropiat şi în Asia, fiind recunoscută la nivel global pe câteva continente, inclusiv pentru exploatare în condiţii de lumină solară puternică şi intemperii.

LDW avertizare părăsire bandă

Avertizare părăsire banda

spot de prezentare Mobileye

Avertizare de părăsire a benzii de circulaţie (LDW)

Tamponările cu automobilul care-l precedă sunt cele mai răspândite accidente rutiere
LDW Avertizare de părăsire a benzii de circulaţie

Funcţia LDW utilizează informaţia din modulul de recunoaştere a benzilor (LDA) şi în baza calculului timpului, semnalează şoferului o avertizare de părăsire fără intenţia a benzii de circulaţie.

Mecanismul de avertizare este prevăzut cu posibilitatea de setare a nivelului de sensibilitate. De exemplu, sistemul poate fi setat doar pentru poziţia avertizare, când vehiculul a depăşit deja de facto banda de circulaţie sau poate fi setată o avertizare mai timpurie, înainte de trecerea peste linia de circulaţie.

Avertizarea poate fi adaptată la tipul de drum. De exemplu, dacă drumurile sunt înguste, sistemul poate avertiza şoferul printr-un semnal mai slab, care permit şoferului să "taie" benzile curbe.

Funcţia LDW a căpătat o aplicare globală, iar testările OEM au demonstrat că funcția Mobileye® LDW funcţionează integral la orice nivel de iluminare sau în orice condiţii meteo.

Semnal vizual şi acustic LDW. Pe display-ul EyeWatch luminează indicatorul stând sau drept de deviere. Veţi auzi o serie de semnale acustice distincte cu durata de 0.7 secunde.

LDW vă avertizează că aţi deviat fără intenţie de la banda de circulaţie. Dacă la părăsirea benzii daţi semnalul de viraj, avertizarea nu semnalează.
INFORMAŢII DE CONTACT
elbit SRL

Office : str. Gheorghe Asachi, 25/3, Chişinău, Moldova