Avertizare
de coliziune frontală

ELBIT - PRODUSE HARDWARE ŞI SOFTWARE

Funcţia de avertizare coliziune frontală transport (FCW)

Tamponările cu automobilul care-l precedă sunt cele mai răspândite accidente rutiere.

Importanţa păstrării distanţei suficiente pentru minimizarea numărului de accidente este recunoscută de toate organele rutiere din lume. Chiar dacă şoferul respectă distanţa corespunzătoare de până la automobilul care-l precedă, o scădere instantanee a atenţiei poate atrage producerea unei coliziuni.

Sistemul optic de identificare a transportului Mobileye® transmite şoferului avertizare de coliziune cu vehiculul dinainte, dacă posesorul automobilului se apropie cu o viteză excesivă de vehiculul ce-l precedă. Această avertizare anunţă şoferului despre o situaţie critică, astfel fiind posibilă evitarea accidentului sau atenuarea consecinţelor lui.

Funcţia de avertizare de tamponare a vehiculului dinainte (FCW) se bazează pe cunoscutele tehnologii optice de identificare a transportului Mobileye, care anunţă şoferul despre pericol în situaţii de iminenţă a tamponării (în limitele a 3 secunde).

FCW avertizare coliziune frontală cu transport

Avertizare coliziune frontală

spot de prezentare Mobileye®

Inovaţii de siguranţă

Utilizând o viziune inovatoare de sondare, tehnologii şi algoritmi complecşi, sistemul nostru de prevenire a coliziunilor are menirea de a executa permanent trei sarcini majore:

Urmări permanent condiţiile traficului, care sunt mereu în schimbare
Interpreta potenţiale situaţii de pericol
Preveni şoferii despre necesitatea întreprinderii unor acţiuni, pentru a evita coliziuni de accident.

Din anul 2011 Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului Rutier (NHTSA) din SUA recomandă includerea în ratingul "Programului de evaluare a siguranţei automobilelor NCAP" tehnologii suplimentare pentru siguranţa automobilului: avertizări de părăsire a benzii şi avertizări de tamponare a automobilului dinainte.

FCW avertizare coliziune frontală cu transport

Sistemul Mobileye® Mobileye a fost testat de producătorii mondiali de echipamente în set. Soluţiile Mobileye® depăşesc recomandările NHTSA şi în prezent sunt incluse în câteva programe de producţie cu posibilităţi combinate LDW + FCW pentru NHTSA.

Avertizarea de pericol coliziune (FCW) determină iminenţa accidentului, calculând "timpul de până la coliziune", ţinând cont de viteza cu care conduce posesorul automobilului, viteza relativă şi accelerarea relativă. Ultimele unităţi se măsoară prin modificarea dimensiunii imaginii obiectului (demultiplicare). În caz de prezicere a accidentului, sistemul va transmite şoferului o avertizare "critică".

«Track-ul» avertizării de coliziune a automobilelor poate fi utilizat ca declanşator pentru alte sisteme ale automobilului, cum ar fi sistemul auxiliar de siguranţă ori funcţia de oprire.

Algoritmul de avertizare de coliziune Mobileye de asemenea ia în calcul ambele scenarii, ce presupun un nivel diferit de receptivitate a şoferului.

Aceste scenarii prevăd următoarele cazuri:

Vehiculul dinainte stă pe loc: În acest caz avantajul rezidă în utilizarea senzorului optic, fiindcă obiectul va fi recunoscut şi fără a fi în mişcare. În multe cazuri există un scenariu cu viteză constantă şi cu viteză înaltă de apropiere. Avertizarea se face în limitele a 3 secunde de până la o eventuală coliziune.

Vehiculul, care-l precedă, frânează: Frânarea este constatată prin recunoașterea farurilor de frână ale vehiculului ţintă. Acesta e un scenariu cu o viteză mai mică de apropiere. În acest caz avertizarea se realizează în limitele a 7 secunde de până la o eventuală coliziune.

Şoferul apasă deja pe pedala frânei: În acest caz avertizarea se face puţin mai târziu, deoarece pedala frânei este deja acţionată şi poate rămâne mai puțin timp pentru a evita coliziunea. Este important, însă, şi în aceste cazuri să fie avertizat şoferul, deoarece în aceste circumstanţe șoferul ar putea să nu observe deriva lentă. Este un mecanism de rezervă, care anunţă şoferul că pericolul mai persistă.

INFORMAŢII DE CONTACT
elbit SRL

Office : str. Gheorghe Asachi, 25/3, Chişinău, Moldova